AbbVie is een internationaal op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf. Het is onze missie om mensen met complexe aandoeningen te helpen met onze innovatieve geneesmiddelen en bijbehorende zorgoplossingen. We zetten dagelijks onze expertise, toegewijde mensen en unieke innovatiekracht in, om geavanceerde behandelingen te ontwikkelen en deze voor mensen toegankelijk te maken in vier primaire aandachtsgebieden: immunologie, oncologie, virologie en neurologie.

Onderzoek en innovatie zijn het fundament van onze organisatie. Wij richten ons op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen die overtuigende, klinische prestaties leveren. Met klinisch onderzoek krijgen we antwoord op wetenschappelijke vragen.

Onze nieuwe ontdekkingen

We richten ons op oplossingen voor ziekten waar grote medische uitdagingen liggen. Van hepatitis C tot kanker, van de ziekte van Parkinson tot chronisch immunologische aandoeningen zoals reuma en de ziekte van Crohn. We stimuleren wetenschappelijk onderzoek naar allerlei aandoeningen waarvoor de behandling beter kan . Met ons portfolio van innovatieve geneesmiddelen, onze diepgaande kennis van belangrijke gezondheidszorggebieden en onze veelbelovende ontdekkingen, willen wij het verschil maken voor mensen met een ernstige aandoening.

In Nederland voeren we veel klinisch onderzoek uit. In academische ziekenhuizen, maar ook in algemene ziekenhuizen. We werken nauw samen met de behandelend artsen. Deze samenwerking zorgt voor een hoge kwaliteit van onderzoek.  Zo komen we te weten of een nieuw geneesmiddel inderdaad effectief én veilig is.

Binnen AbbVie verenigen we de expertise en solide basis van een farmaceutisch bedrijf met het innovatieve vermogen en het ondernemerschap van de biotechnologie. Door deze bijzondere combinatie kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheidszorg.

Onze passie helpt patiënten

Een ziekteproces is heel persoonlijk. De reis die iemand maakt tijdens zijn of haar ziekte, van de eerste klachten, diagnos en leren leven met een achronische aandoening, is ons uitgangspunt. We zorgen ervoor dat mensen met complexe aandoeningen kunnen beschikken over innovatieve geneesmiddelen. Daar zijn we trots op. Tegelijkertijd weten we dat een behandeling alleen vaak niet genoeg is. Het gaat erom dat patiënten een behandeling ook volhouden. Daarom bieden we meer dan alleen een geneesmiddel en ontwerpen we zorgoplossingen rondom onze geneesmiddelen, zodat patiënten zich zo veel mogelijk kunnen richten op wat voor hen echt belangrijk is. Zo maken wij het verschil in de kwaliteit van leven van miljoenen mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld.

Onze aanpak van klinisch onderzoek

Wij zetten ons in voor het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Op dit moment richt AbbVie zich op de volgende therapeutische aandachtsgebieden:

  • Virologie
  • Immunologie
  • Oncologie
  • Nieraandoeningen
  • Neurologie

Binnen elk van deze therapeutische gebieden werken wij momenteel aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. Ook bestaande producten blijven we steeds verbeteren en onderzoeken. Met klinisch onderzoek krijgen we antwoord op wetenschappelijke vragen. Mensen die behandeld worden in ziekenhuizen, werken mee aan deze onderzoeken. Daarbij werken we nauw samen met de behandelend artsen. Deze samenwerking zorgt voor een hoge kwaliteit van onderzoek. Zo komen we te weten of een nieuw middel inderdaad effectief én veilig is.

Samenwerking in het teken van betere resultaten

Met onze onderzoeken vertalen we wetenschap naar effectieve geneesmiddelen. Daar waar nodig, gaan we samenwerkingsverbanden aan met collega-bedrijven, universiteiten, patiëntenorgabnisaties of andere relevante partijen. Samen bereiken we vaak meer dan alleen. Onze partners delen onze passie en inzet om grote uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken. Samen hebben we maar één doel: de gezondheid van mensen verbeteren.

Zoek klinisch onderzoek in Nederland

image shows man and woman reading. Page content describes information about what is a clinical trial

Wat is klinisch onderzoek? 

Alle informatie over klinisch onderzoek

image shows a doctor discussing information with a patient at an office appointment.

Het traject stap voor stap 

Het deelnametraject van een deelnemer van begin tot einde bekijken.